Zapadna Srbija – Vodič kroz lepote Zapadne Srbije

U svakom apartmanu imate obezbedjene peskire sobne papuce, fen, kupke za tusiranje, smart Tv, wifi, kao I mini bar koji se dodatno naplacuje po cenovniku apartmana, kupke za jacuzzi kadu koje se takodje naplacuju 1000,00 komad I nalaze se na vidnom mestu. Dozvoljeno je unosenje sopstvene hrane I pica kao I dostave hrane.

Zapadna Srbija je regija bogata prirodnim lepotama, kulturnim nasleđem i istorijskim spomenicima. Ova regija pruža posetiocima mogućnost da istraže prelepe planinske vrhove, reke, jezera i pejzaže, kao i da se upuste u avanture u netaknutoj prirodi. Evo vodiča kroz neke od najlepših mesta u Zapadnoj Srbiji:

  1. Nacionalni park Tara: Ovaj prelepi nacionalni park je dom zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta. Tara je poznata po svojim bukovim šumama, slikovitim klisurama i spektakularnim vidikovcima, kao što su vidikovac Banjska stena i vidikovac Crnjeskovo. Posetioci mogu uživati u planinarenju, biciklizmu, vožnji čamcem na jezeru Perućac i posmatranju divljih životinja.
  2. Zlatibor: Popularna planinska destinacija, Zlatibor je poznat po svojoj netaknutoj prirodi i blagotvornom vazduhu. Ovde možete uživati u prelepim pejzažima, šetnji po šumama, vožnji bicikla i jahanju konja. Zlatibor je takođe poznat po svom karakterističnom arhitektonskom stilu zvanom „zlatiborska brvnara“, koji možete videti u mnogim selima.
  3. Drvengrad (Mećavnik): Ovaj jedinstveni etno kompleks je delo poznatog srpskog režisera Emira Kusturice. Drvengrad se nalazi na padinama planine Zlatibor i predstavlja simbiozu tradicionalne srpske arhitekture i umetnosti. Kompleks obuhvata drvene kuće, crkvu, bioskop, galeriju i restorane. Tu se takođe održavaju filmski festivali i razni kulturni događaji.
  4. Uvac: Uvac je reka koja se nalazi u slikovitom kanjonu i poznata je po svojim meandrima i beloglavnim supovima. Posetioci mogu uživati u vožnji čamcem po jezeru koje je formirano izgradnjom hidroelektrane. Takođe, Uvac je odlično mesto za ljubitelje ptica i prirodnjake.
  5. Ovčarsko-kablarska klisura: Ova klisura se smatra „Srpskom Atosom“ zbog svojih manastira koji se nalaze na padinama planine Ovčar i Kablar. Ovde možete posetiti neke od najlepših srpskih manastira kao što su Vavedenje, Nikolje, Blagoveštenje i druge. Klisura je takođe popularna.

hedonistpexels.com